Издателство Ерго - Начало
Новини Автори Книги Lego Ergo Sum Събития Контакти

ЕРГО » Книги

» Промоция
Корица на Хит депо, от Фарук Шехич

Хит депо; Под натиск; Транссараево; Апокалипсис от Recycle bin-a

„Хит депо“ е една от най-добрите стихосбирки, публикувани след войната в Босна. Това е книгата, която най-добре и най-бързо ще ви преведе през тази страна. Ще ви отрезви от всякакви заблуди, но и ще ви опияни със силата на поколението, прегазено от войната, чийто представител е Фарук Шехич. Това е книга, която неподражаемо илюстрира „живота на младите“, но и живота като такъв – тук и сега.

Истините на Шехич са жестоки, иронични, те хапят и бодат, но не страдат от помпозност и евтин маниеризъм, в тях диша истинска поезия, взривявана от емоции, метафори и лиризъм. Едновременно с това авторът упорства да бъде обективен наблюдател на случващото се, да говори и тъжно, и смешно за събитията, да е убийствено искрен във всеки един детайл, във всеки емоционален изблик, всеки спомен.

За мен литературата е брилянтен занаят, който предполага постоянен къртовски труд, най-вече прозата. Занимава ме начинът, по който се променям в процеса на писане, интересно ми е как точно моите литературни творби въздействат върху читателите, защото без тях всяко писане е лишено от истинско съществуване, казва Шехич.

 

С подкрепата на литературната мрежа ТРАДУКИ и Удруга КУРС

 

Повече за Фарук Шехич

Снимка на Фарук Шехич

Фарук Шехич е роден през 1970 г. в Бихач (Босна и Херцеговина). Завършва Ветеринарен факултет в Загреб и Философски факултет в Сараево. През 1992–1995 г. воюва в V корпус на Босненската армия и достига до чин лейтенант. Работи като журналист и колумнист на сараевското списание „Старт”, където води собствена рубрика. От 1998 г. публикува проза, поезия, есета, критика. Произведенията му . . .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Полезни връзки

 

Алма Консулт, преводи и легализация  
Издателство Ерго - Начало

© 2018 - Издателство Ерго ЕООД, Дизайн: e-house.bg.
Wordpress theme by cellthirteen.