Издателство Ерго - Начало
Новини Автори Книги Lego Ergo Sum Събития Контакти

ЕРГО » Книги

» Промоция
Корица на Кафене „Бразилия“, от Таня Дюкерс

Дюкерс може да бъде иронична по много остроумен начин… книгата й е вид пламенна пледоария за своенравието, за различността – за така наречения индивид.

Зюддойче Цайтунг

 

Става дума за щастието и падението на отделния човек. Чрез всекидневните взаимоотношения, изненадващи обрати и крити в тайна натрапчиви идеи Дюкерс сътворява космос, който се захранва от интензивността на своето естество.

Мартин Амансхауер

 

Разказите на Дюкерс, коварни, хладнокръвни и забавни, понякога еротични, отразяват не само географските спирки в нейната биография, но и опита на цяло поколение, изживяващо своята история чрез свят от емоции.

Хановерше Алгемайне Цайтунг

 

Общото във всички истории е взаимното отчуждение. Сексът се случва без думи, интензивни са само мечтите, копнежите след големия екстаз. Човек би искал да се опознае по-добре и все пак остава загадка за себе си.

Ландсхутер Цайтунг

 

Таня Дюкерс остава една от най-важните фигури на берлинската сцена за спонтанни литературни надпревари.

Фокус

 

С подкрепата на Програма „Култура“ (2007-2013) на Европейския съюз

 

Повече за Таня Дюкерс

Снимка на Таня Дюкерс

Таня Дюкерс (р. 1968, Западен Берлин) следва германистика, американистика и изкуствознание в Берлинския свободен университет и в университета в Амстердам. Пише текстове за „Дойче веле“, работи като лектор-асистент в различни издателства. Във връзка с преподавателската ѝ дейност и професията на свободен писател е живяла из цял свят: Лос Анджелис, Бристол, Барселона, Париж, Прага, Кракау, Букурещ, Сибиу, Готланд, Брюксел, Залцбург, Кипър. . . .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Полезни връзки

 

Алма Консулт, преводи и легализация  
Издателство Ерго - Начало

© 2018 - Издателство Ерго ЕООД, Дизайн: e-house.bg.
Wordpress theme by cellthirteen.