Издателство Ерго - Начало
Новини Автори Книги Lego Ergo Sum Събития Контакти

ЕРГО » Новини

» Промоция

Философо-фантастичният трилър на Яцек Дукай „Лед“ в поредицата „Модерна европейска проза“

18.11.2017, 10:54 ч.

От днес в поредицата „Модерна европейска проза“ на издателство „Ерго“ търсете епичния философо-фантастичен трилър на Яцек Дукай. Приключение за любителите на интелигентното, будещо интелекта и въображението четиво, променящо погледа ни към действителността. Яцек Дукай (р. 1974, Тарнов) – един от най-значимите съвременни полски прозаици – завършва философия във Варшавския университет, което стои в основата на широкия диапазон от теми в . . .

Към цялата статия

„Съдбата на кюрдския народ през ХХ век“ от Якуб Юсеф ал-Атики – ново в „Контрапункти“

18.02.2017, 21:04 ч.

Въпреки че не впечатлява с обем, а напротив, избягва многословието, настоящата книга анализира кюрдския проблем в цялата му сложност, при това като се отчита неговата специфика в зависимост от местните условия. За целите на труда си авторът е използвал богат изворов материал, чието цитиране бе съкратено при редакцията на книгата, за да не обремени изложението, а и да се дистанцира . . .

Към цялата статия

Прощапулник в поредицата „Нова българска лира“

01.02.2017, 15:50 ч.

Прощапулник в поредицата „Нова българска лира“ през 2017 година е книгата с непубликувани последни стихотворения на Здравко Кисьов, под съставителството и художественото оформление на Роман Кисьов. Поетът Здравко Кисьов е завидно осъществен, книгите му очертават истинско литературно дело. Беше търсач в поезията, много от находките му в нея днес биха предизвикали екстаз и суматоха. Куражът му да се отдръпне от . . .

Към цялата статия

Най-новото в „Модерна европейска проза“

08.12.2016, 21:40 ч.

Антивоенният роман „Майната им на хилядата динара“ от хърватския писател Борис Дежулович и романът „Кръщение в потоп“ от унгареца Ищван Вьорьош.

Към цялата статия

Две нови книги в поредицата „Модерна европейска проза“

17.10.2016, 11:22 ч.

Две са най-новите ни октомврийски заглавия в поредицата „Модерна европейска проза“: романът „Крайбрежни наноси“ от ирландката Карън Гилис, носителка на Награда за литература на Европейския съюз 2009, и книгата с кратки прози „Ракия“ от чешкия автор Матей Хоржава, лауреат на награда „Чешка книга 2015“. „Крайбрежни наноси“ може да бъде определен като приключенски, но и като любовен, дори криминален роман. Действието . . .

Към цялата статия


Полезни връзки

 

Алма Консулт, преводи и легализация  
Издателство Ерго - Начало

© 2018 - Издателство Ерго ЕООД, Дизайн: e-house.bg.
Wordpress theme by cellthirteen.